Inget stjärtlappsrace, John Adams race istället!

Det blev inget stjärtloppsrace i skogen idag inte! Men kanske att man hinner med det imorgon! Hoppas det! För då ska jg spöa skiten ur alla! ;) hehe..

Idag har jag bara mååålat iaf! Målat ett element tillsammans med mamma! (Det vill jag helst INTE göra om!) Sen har jag hjälpt kusinerna att måla källarförrådet! :P haha... Vi fick allt lite färg på oss :P hehe..


Just nu sitter jag och kollar på miniserien om John Adams! Är inne på avsnitt 6 av 7 nu och det är verkligen en sjukt bra serie! Den sägs att ha varit den mest påkostade miniserien som någonsin gjorts och det syns verkligen! Det är verkligen bra gjort och sjukt bra skådespelare! Det är inte en utdragen dokumentär, ej heller en historialektion med en massa babbel utan det är skildrat på en så bra sätt att det bara känns naturligt att titta på! Att man hade gjort samma sak som John Adams om man hade varit i hans situation! Man hade kämpat in i det sista! Det är ju också helt sjukt att serien har vunnit 13 Emmy:s (mer än någon annan seire!) och 4 Golden Globes!

DEN ÄR SÅ VÄRD ATT SE! SE DEN NU FOLKET!
(bild:google)

Den hyllade och flerfaldigt prisbelönta miniserien John Adams från HBO. Serien har överösts med priser, bland annat Golden Globe, Emmy och pris på Monte Carlo TV Festival. Den mångfacetterade miniserien skildrar John Adams ovanliga liv som en av Amerikas mest missuppfattade och underskattade grundare. I huvudrollen ser vi Paul Giamatti och som hans hustru Abigail syns Laura Linney.


John Adams var bonden som blev advokat som blev statsman. Serien skildrar historien om Amerikas födelse med fokus på John Adams liv och karriär. Vi får följa honom under hans livsresa där han bland annat är med och utformar den amerikanska självständigheten och regeringen. Vi får även möta andra historiska personer såsom George Washington, Thomas Jefferson, Alexander Hamilton och Benjamin Franklin. John Adams är inte bara en serie om Amerikas stormiga födelse utan även en gripande kärlekshistoria och en fascinerande studie av den mänskliga naturen.

John Adams var en amerikansk federalistisk politiker. Under sin karriär hann han vara amerikansk diplomat i Europa, USA:s första vicepresident och USA:s andra president. Innan dess var John Adams jurist som vurmade för lagar och personlig frihet. Han föddes 1735 i Massachusetts. Fadern var bonde och hade emigrerat från England. 1764 gifte han sig med Abigail som han fick fyra barn tillsammans med. En av hans söner, John Quincy Adams, blev även han president i USA.

I rollerna: Paul Giamatti, Laura Linney, Stephen Dillane, Tom Wilkinson, David Morse, Sarah Polley, Ebon Moss-Bachrach, Rufus Sewell, Danny Huston, Justin Theroux med flera.
Regi: Tom Hooper
Exekutiva producenter: Tom Hanks och Gary Goetzman
(text: svt.se)


Men nu ska jag fortsätta att kolla! :) Kanske att man hinner med det sista avsnittet innan man kryper i säng!

Puss.

Kommentera här: